7 saker om Dolly Parton du kanske inte kände till

7 saker om Dolly Parton du kanske inte kände till
Bildkälla: Youtube

Här är några roliga fakta om Dolly Parton:

  1. Hon är född och uppvuxen i en liten stad i Tennessee och har en accent som är mycket karaktäristisk för södra USA.
  2. Parton är inte bara en talangfull sångerska och låtskrivare, hon är också en framgångsrik affärskvinna. Hon äger flera företag, inklusive en nöjespark i Tennessee som heter Dollywood.
  3. Parton är känd för sin generositet och hennes välgörenhetsarbete. Hon har donerat stora summor pengar till utbildning, sjukvård och kampen mot fattigdom.
  4. En av hennes mest kända sånger är ”Jolene”, som handlar om en kvinna som försöker stjäla hennes man. Parton har sagt att inspirationen till sången kom från en rödhårig banktjänsteman som försökte flirta med hennes make.
  5. Parton är känd för sitt stora hår och hennes flamboyanta kläder. Hon har sagt att hon inte skulle bli sedd utan sin höga frisyr och smink, och att hon gärna klär sig på ett sätt som gör henne glad.
  6. Hon har också medverkat i flera filmer, inklusive ”9 to 5” och ”Steel Magnolias”. Hon har sagt att hon skulle vilja spela en superskurk i en film.
  7. Parton har också en egen variant av klassisk benämning för silikonimplantat, hon kallar dem ”town and country”. Parton har sagt att hon inte har några implantat, men att hon har fått hjälp av plastikkirurger för att bibehålla sin figur och se så ung ut som möjligt.

Se klippet nedan när hon sjunger sin berömda låt Jolene. Dela gärna detta med alla dina vänner på Facebook!

error: Content is protected !!