Sveriges 4 längsta män genom tiderna

Sveriges 4 längsta män genom tiderna

Sverige är känt för att ha en relativt stor genomsnittlig kroppslängd och flera av världens längsta män kommer från landet. Här är några av de längsta svenska männen genom tiderna:

  1. Johan Petter Johansson – Johansson föddes 1884 och var en av de längsta människorna som någonsin registrerats. Han uppmättes till 2,34 meter och var känd som ”Bäckströms jätte” efter att ha turnerat med en cirkus i USA under en tid.
  2. Sven Karlsson – Karlsson föddes 1912 och var känd som ”Sveriges längsta man” under sin livstid. Han mättes till 2,19 meter och blev en offentlig person som turnerade runt i landet.
  3. Gustav Raskenstam – Raskenstam föddes 1907 och mättes till 2,17 meter under sin livstid. Han blev känd som ”Sveriges näst längsta man” och turnerade runt i landet med sin längd som attraktion.
  4. Carl August Lundström – Lundström föddes 1877 och mättes till 2,16 meter under sin livstid. Han var en av de längsta männen i Sverige vid den tiden och arbetade som järnvägsarbetare i Norrland.

Dessa män är bara några exempel på Sveriges längsta genom tiderna och det finns säkert flera andra som inte är lika kända. Det är fascinerande att se hur människokroppen kan variera i storlek och form, och det är en påminnelse om den mångfald som finns bland människor.

error: Content is protected !!